Rutte ‘liegt glashard’ over asielstop, dit stond er in het verkiezingsprogramma van zijn VVD!

Vrijdag zei premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat hij een asielstop uitsluit. “Een asielstop kan niet. Dan moeten we uit de Europese Unie stappen, dat gaat niet,” zei hij.

“Een asielstop betekent de grenzen helemaal sluiten. Dat gaat niet. Even los van of je dat maatschappelijk wenselijk vindt, is dat niet een mogelijkheid die je hebt als lid van de Europese Unie,” aldus Rutte.

Dat heet met je vuist op tafel slaan

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) reageert: “Premier Rutte staat wéér glashard te liegen. Nederland kan het Vluchtelingenverdrag gewoon opzeggen. In Hongarije zit de deur potdicht. Denemarken voert onder sociaaldemocraten het strengste asielbeleid van Europa. Dat heet met je vuist op tafel slaan.”

Sluijs wijst erop dat het letterlijk in het verkiezingsprogramma van de VVD stond: “Opschorting van het recht op het aanvragen van asiel in Nederland en sluiting van de Nederlandse grenzen voor migranten. Daarvoor kunnen het VN-vluchtelingenverdrag en de EU-regelgeving worden opgezegd of aangepast.”

Laf

“De waarheid is dat Rutte gewoon méér migratie wil. Hij wil méér globalisme. Hij wil minder nationale identiteit en minder democratie. Maar in plaats van dat gewoon toe te geven, ‘verschuilt’ hij zich achter verdragen en de EU. Laf,” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.