AstraZeneca Trekt WERELDWIJD Het covidvaccin terug

3 jaar nadat ernstige veiligheidsproblemen werden gemeld, trekt AstraZeneca het covidvaccin wereldwijd terug

Het Oxford-AstraZeneca Covid-19 vaccin is wereldwijd uit de handel genomen. De beslissing om het vaccin uit de handel te nemen werd genomen op 5 maart, maar trad in werking op 7 mei. Het maakt een einde aan het gebruik van de injectie en komt maanden nadat AstraZeneca voor het eerst in rechtbankdocumenten toegaf dat het “zeldzame” en gevaarlijke bloedstolsels kan veroorzaken, bericht Rhoda Wilson.

De Oxford-AstraZeneca injectie werd in Europa verkocht onder de merknaam Vaxzevria en in India onder de merknaam Covishield.

Zoals The Telegraph dinsdag meldde, zei de farmaceutische gigant dat de covid-injectie om commerciële redenen van de markt werd gehaald. Het bedrijf meldde een afname in de vraag naar Vaxzevria als gevolg van opkomende covid-variantvaccins en startte de wereldwijde terugtrekking van zijn covid-vaccin op 7 mei, na de toegenomen beschikbaarheid van nieuwere vaccins.

In reactie op de beslissing van AstraZeneca om Vaxzevria uit de handel te nemen, zei het Serum Institute of India op woensdag dat het “vanaf het begin alle zeldzame en zeer zeldzame bijwerkingen” van zijn Covishield-vaccin in 2021 bekend had gemaakt.

De professoren Martin Neil en Norman Fenton herinneren ons eraan dat in maart 2021 – vier maanden nadat de massale covid-injectiecampagnes begonnen – de alarmklokken over de schadelijke effecten van de injecties al werden geluid, terwijl de bedrijfsmedia het covid-vaccin in Oxford bejubelden als “100% effectief.”

Voordat we naar de twee professoren gaan, een waarschuwing. Uit een paper dat maandag in Nature Nanotechnology werd gepubliceerd, de dag voordat AstraZeneca zijn covid-vaccin terugtrok, blijkt dat AstraZeneca zich misschien terugtrekt uit de markt voor covid-vaccins, maar de Universiteit van Oxford niet.

Er wordt beweerd dat covid wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, een coronavirus. Voordat het covid-tijdperk aanbrak, was het bekend dat er zeven coronavirussen zijn die mensen infecteren. Coronavirussen werden voor het eerst geïdentificeerd in de jaren 1960, maar circuleren waarschijnlijk al eeuwen en veroorzaken vaak verkoudheden. Het is belangrijk om te weten dat er onder de zeven coronavirussen die mensen infecteren drie zogenaamde “nieuwe” coronavirussen zijn – SARS-CoV, MERS-CoV en SARS-CoV-2 – waarvan van ten minste twee bekend is dat ze een snode oorsprong hebben. In een poging om de ware oorsprong van de “nieuwe” coronavirussen te verbergen is beweerd:

In een samenwerking tussen de universiteiten van Oxford, Cambridge en het California Institute of Technology hebben onderzoekers een vaccin ontwikkeld met een nieuwe aanpak die “proactieve vaccinologie” wordt genoemd, waarbij een vaccin wordt ontwikkeld voordat de ziekteverwekkende ziekteverwekker zelfs maar de kop opsteekt. Het vaccin, “Quartet Nanocage”, zal naar verwachting begin 2025 beginnen met fase één klinische tests.

Volgens Mint werkt het nieuwe vaccin door het immuunsysteem van het lichaam te instrueren om bepaalde gebieden van acht verschillende coronavirussen te identificeren, waaronder SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 en verschillende stammen die momenteel veel voorkomen bij vleermuizen, die het potentieel hebben om over te steken naar mensen en een pandemie te veroorzaken.

Rory Hills van de Universiteit van Oxford, de eerste auteur van het rapport, zei: “Onze focus is om een vaccin te maken dat ons zal beschermen tegen de volgende pandemie van het coronavirus en om het klaar te hebben nog voordat de pandemie is begonnen.”

“We passen deze technologie ook toe om bescherming te bieden tegen andere groepen virussen die mensen kunnen infecteren. Dit alles brengt ons dichter bij onze visie van het ontwikkelen van een bibliotheek van vaccins tegen virussen met pandemisch potentieel voordat ze de kans hebben gehad om over te steken naar mensen,” zei Hills.

Laten we onszelf nu herinneren aan hun vorige poging om een “veilig en effectief” coronavirusvaccin te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Werkzaamheid en veiligheid van vaccins: Een tijdige herinnering aan onze vroege waarschuwingen

Door professor Martin Neil en professor Norman Fenton

Met de formele terugtrekking van het AstraZeneca-vaccin is het gepast om mensen te herinneren aan deze paginagrote spread in The Times van maart 2021, waarin het AstraZeneca-vaccin werd geprezen als 100% effectief. Maar let op het artikel rechtsonder op de dubbele pagina.

Dit is het artikel van Tom Whipple met de kop: ‘Academici steunen ‘bizarre’ bewering dat injecties dodelijk kunnen zijn’.

Twee van de vier “Queen Mary University of London” academici waren Norman en Martin. In de online versie van dit artikel werd Norman expliciet genoemd als een van de academici:

Hoewel we er trots op zijn dat we inderdaad zo vroeg alarm hebben geslagen over de veiligheidsproblemen met de covid-ccins, was het artikel van Whipple in veel opzichten onnauwkeurig, zoals HIER wordt uitgelegd. Bovendien werd het gebruikt als basis voor Norman’s Wikipedia-vermelding die gehackt werd, waarbij hij werd bestempeld als het verspreiden van “covid-19 desinformatie.”

AstraZeneca heeft het misschien nog maar net formeel teruggetrokken, maar weinigen zijn zich ervan bewust dat huisartsen het al eind mei 2021 niet meer aanboden in het Verenigd Koninkrijk vanwege veiligheidsproblemen – je kon het in principe nog wel krijgen, maar moest er specifiek om vragen. Dat was weken voordat Sarah Gilbert die staande ovatie kreeg op Wimbledon voor het leiden van de AstraZeneca-ontwikkeling.

AstraZeneca’s op één na dodelijkste batch