AstraZeneca Trekt WERELDWIJD Het covidvaccin terug

3 jaar nadat ernstige veiligheidsproblemen werden gemeld, trekt AstraZeneca het covidvaccin wereldwijd terug

Het Oxford-AstraZeneca Covid-19 vaccin is wereldwijd uit de handel genomen. De beslissing om het vaccin uit de handel te nemen werd genomen op 5 maart, maar trad in werking op 7 mei. Het maakt een einde aan het gebruik van de injectie en komt maanden nadat AstraZeneca voor het eerst in rechtbankdocumenten toegaf dat het “zeldzame” en gevaarlijke bloedstolsels kan veroorzaken, bericht Rhoda Wilson.

De Oxford-AstraZeneca injectie werd in Europa verkocht onder de merknaam Vaxzevria en in India onder de merknaam Covishield.

Zoals The Telegraph dinsdag meldde, zei de farmaceutische gigant dat de covid-injectie om commerciële redenen van de markt werd gehaald. Het bedrijf meldde een afname in de vraag naar Vaxzevria als gevolg van opkomende covid-variantvaccins en startte de wereldwijde terugtrekking van zijn covid-vaccin op 7 mei, na de toegenomen beschikbaarheid van nieuwere vaccins

In reactie op de beslissing van AstraZeneca om Vaxzevria uit de handel te nemen, zei het Serum Institute of India op woensdag dat het “vanaf het begin alle zeldzame en zeer zeldzame bijwerkingen” van zijn Covishield-vaccin in 2021 bekend had gemaakt.

De professoren Martin Neil en Norman Fenton herinneren ons eraan dat in maart 2021 – vier maanden nadat de massale covid-injectiecampagnes begonnen – de alarmklokken over de schadelijke effecten van de injecties al werden geluid, terwijl de bedrijfsmedia het covid-vaccin in Oxford bejubelden als “100% effectief.”

Voordat we naar de twee professoren gaan, een waarschuwing. Uit een paper dat maandag in Nature Nanotechnology werd gepubliceerd, de dag voordat AstraZeneca zijn covid-vaccin terugtrok, blijkt dat AstraZeneca zich misschien terugtrekt uit de markt voor covid-vaccins, maar de Universiteit van Oxford niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *