Ben je levensmoe? neem een prik

Nieuwe boosterronde in aantocht, propaganda draait op volle toeren: ‘Ze zullen de druk opvoeren’

Bij de zevende gaat het écht lukken

Mondjesmaat worden op verschillende plekken in de wereld weer covidmaatregelen ingevoerd, zoals een mondkapjesplicht en vaccinatie-eisen. Ook worden campagnes voorbereid, prikstraten ingericht en zijn er vacatures voor vaccinatiepersoneel.

In Nederland start de nieuwe prikronde tegen corona hoogstwaarschijnlijk op maandag 2 oktober. Bijna 5 miljoen mensen krijgen volgende maand volgens het RIVM een uitnodiging om de prik te halen. De GGD’s werven personeel om de priklocaties te bemannen.

Opmerkelijk is wel dat zwangere vrouwen de coronaprik in de 22ste week van hun zwangerschap krijgen aangeboden.

Uit een recente peiling van De Telegraaf blijkt dat er heel veel weerstand is tegen de prik. Slechts een kwart van de respondenten denkt dat coronavaccinatie nog nodig is.

“Het idee dat er mensen zijn die nu een uitnodiging krijgen voor weer een nieuwe booster en denken: de eerste zes prikken hebben niet gewerkt, maar nu bij de zevende gaat het écht lukken,” zegt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix merkt op: “Je moet wel onder een steen hebben geleefd, bij Pfizer werken of wielrennen met Hugo wil je wederom je mouw opstropen voor dit milde virus. Dus ze zullen de druk opvoeren.”

Ga gerust een prik halen als je levensmoe bent

“Nu het volgende prikseizoen nadert, draait de propaganda weer op volle toeren,” zegt arts Leo Van den Bossche. “Het CDC bevestigt nu zelf dat de gevaccineerden gevoeliger zijn voor de nieuwe variant! Dus een nieuwe booster is nodig.”

Statisticus Herman Steigstra wijst erop dat de meest recente cijfers uit Groot-Brittannië laten zien dat 95 procent van mensen die overlijdt aan covid gevaccineerd was. “Amen,” zegt Steigstra. “Ga in oktober gerust een prik halen als je levensmoe bent.”

Nederland maakt zich intussen op voor nieuwe prikcampagnes. Gele borden langs de weg moeten mensen naar de priklocaties leiden, er klinken waarschuwingen voor nieuwe oprukkende covidvarianten en de werving voor vaccinatiepersoneel is weer in volle gang. Nog altijd zijn de coronamaatregelen niet geëvalueerd door de Tweede Kamer en kunnen ze met de Pandemiewet van mei 2023 op elk gewenst moment weer uit de kast getrokken worden.

Het online petitieplatform Citizen Go is een petitie gestart om “de waarheid achter de covidmaatregelen te onthullen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *