Steun de Petitie: Geen Nederlandse militairen naar Oekraïne

Steun de petitie: Geen Nederlandse militairen naar Oekraïne.

Steeds meer westerse leiders overwegen het sturen van troepen naar Oekraïne. Na de Franse president Macron zegt nu ook de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim dat het sturen van Nederlandse militairen niet is uitgesloten en tot de mogelijkheden behoort.

We moeten dit koste wat kost voorkomen, stelt Forum voor Democratie. “We mogen nooit toestaan dat Nederlandse militairen worden uitgezonden om te vechten en te sterven in een onwinbare oorlog tegen Rusland.”

De partij heeft een petitie gelanceerd die je hier kunt ondertekenen.

Heel Wrang

In het Westen wordt de escalatie opgevoerd, er wordt in oorlogstaal gesproken, constateert FVD-voorman Thierry Baudet. Dat is ongelooflijk slecht voor ons allemaal en vreselijk voor onze economie, zegt hij.

“Het is heel wrang: wij geven huizen aan Oekraïense dienstweigeraars die hier asiel krijgen en onze eigen mensen moeten straks daar naartoe voor die vreselijke, uitzichtloze, zinloze en onwinbare oorlog.”

Een verklaring voor dit bizarre gedrag is dat ze wel weten dat in november een nieuwe Amerikaanse president gekozen zal worden die niet door wil gaan met deze krankzinnige oorlog, aldus Baudet.

Hashtag #ikganiet trending

Het zou kunnen dat ze proberen te escaleren, zozeer, dat ook een nieuwe president er niet zomaar meer uit kan.

“Laat je massaal horen,” roept Baudet op. “We moeten dit noodlot voor onze jongens en meisjes koste wat kost voorkomen.”

De hashtag #ikganiet is trending op X met dank aan rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Ik zeg hierbij alvast: ik ga niet. Ik weiger te vechten in een oorlog die niet de onze is.”

Groot gevaar

Ze werd vervolgens aangevallen door CDA-Kamerlid en oorlogshitser Derk Boswijk: “In jou (sic) geval zou ik eerder de Russische wetgeving in de gaten houden.”

Blommestijn diende hem van repliek: “Deze man voelde zich al geïntimideerd door een bejaarde aan z’n deur, maar vindt het nu een goed idee dat onze jongens en meisjes gaan vechten in Oekraïne. Zou hij zelf ook durven?”

Huisarts Els van Veen zal alles doen wat in haar vermogen ligt om haar kinderen hiervoor te beschermen. “U mag uw eigen kinderen naar het front sturen”, zegt ze tegen Eichelsheim. “Ik verafschuw uw oorlogshonger. U brengt Nederland en Europa in groot gevaar, door aan te sturen op een confrontatie met Rusland. No way dat ik mijn zonen naar Oekraïne laat gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *