Hartontsteking bij gevaccineerde personen

Nieuwe signalen van hartontsteking bij gevaccineerde personen!

Een Japans onderzoek onder 700 gevaccineerde en 303 niet-gevaccineerde personen vindt gemiddeld hogere signalen van hartontsteking bij gevaccineerden vergeleken met niet-gevaccineerden.

De studie deed radiologisch onderzoek naar opname van glucose door het hart van gevaccineerde en niet-gevaccineerde patiënten. Deze patiënten werden aan radiologisch onderzoek onderworpen voor een niet-hartgerelateerde kwaal, en de onderzoekers kwamen pas later op het idee om de gegevens te gebruiken voor het vergelijken van gevaccineerden met niet-gevaccineerden. Verhoogde glucoseopname door het hart kan een teken zijn van hartontsteking; dit is een bekend gegeven in de cardiologie.

Piloten lopen meer risico’s na coronavaccinatie

De luchtvaartbranche heeft de afgelopen jaren het nodige voor de kiezen gekregen: covid-19 en, in het verlengde daarvan, min of meer opgedrongen vaccinaties. Die gingen soms gepaard met ernstige bijwerkingen, ook bij verkeersvliegers. Of beter: vooral bij vliegers, door stapeling van risicofactoren.

Een serieus gezondheidsprobleem is vaak de logische uitkomst van een optelsom: wanneer aan voldoende risicofactoren is voldaan, komt een aandoening tot expressie. Stolselproblematiek in de bloedvaten is hiervan een voorbeeld. Wie gezonde vaten heeft, niet genetisch belast is en een goede leefstijl nastreeft, kan er meestal wel één coronavaccin bij hebben. Die ene prik duwt je dan niet zomaar ‘over de rand’.

De Amerikaanse arts Thomas Levy gebruikt voor serieuze bijwerkingen de term ‘spike-eiwit syndromen’. Deze komen onder meer tot uiting in hartproblemen (hartfalen, hartinfarct of myocarditis), bloeddrukproblemen en trombotische effecten. Een verkeersvlieger die zich, aangespoord door zijn werkgever, meermaals laat vaccineren speelt daarom mogelijk Russisch roulette met zijn eigen gezondheid én die van anderen. Als de aansporing financieel van aard is, helpt dat uiteraard nog een handje. Zo was in augustus 2023 op de website van de kritische Duitse journalist Boris Reitschuster te lezen dat piloten van United Airlines een bonus van bijna 3600 dollar konden ontvangen als zij zich ‘vrijwillig’ lieten vaccineren tegen corona.

Sporters vallen zomaar neer wegens hartklachten

Het begint nu wel erg op te vallen dat sporters zomaar neerstorten of wegens hartklachten moeten stoppen.

Zondag werd de wedstrijd tussen AZ en NEC gestaakt nadat spits Bas Dost op het veld in elkaar was gezakt. Hij lag schuddend op het speelveld. Spelers van beide clubs schermden de 34-jarige Dost met een groot doek af. Hij werd met een brancard van het veld gedragen.

Bas Dost (update)

Vier dagen na het incident heeft de aanvalsleider van de Nijmegenaren een nieuwe update gegeven. “Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd in Alkmaar”, schrijft Dost. “’Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier (myocarditis) heb.”

Op 30 september werd doelman Etienne Vaessen van RKC gereanimeerd in de slotfase van het duel met Ajax. Ook die wedstrijd werd gestaakt.

De wedstrijd tussen PSV en Ajax werd bij gelijke stand tijdelijk stilgelegd vanwege een reanimatie op de tribune.

Aannemelijke medische verklaring

Ook in de wielersport doen dergelijke incidenten zich de laatste tijd met enige regelmaat voor. Vorige week werd bekend dat wielrenner Mark Groeneveld (20) is overleden nadat hij in elkaar was gezakt door een hartaanval.

Recentelijk beëindigden Nathan van Hooydonck, Wesley Kreder, Sonny Colbrelli, Sep Vanmarcke, Romain Sicard, Heinrich Haussler, Jan Polanc en Niklas Eg hun wielercarrières voortijdig. Allemaal wegens hartproblemen. Het begint nu wel erg op te vallen dat sporters neerstorten of wegens hartklachten moeten stoppen.

“Heeft iemand een aannemelijke medische verklaring waarom zoveel atleten de laatste tijd zomaar neerstorten, of wegens hartklachten – wielrenners – moeten stoppen?” vraagt Telegraaf-journalist Wierd Duk.

Doe eens een gokje

Er komen veel sarcastische reacties binnen. Neuroloog Jan Bonte: “Lopen te veel achter de bal aan. Of fietsen te hard. Dat deden ze vroeger niet.” “Goh, wat breng je dat voorzichtig. Doe eens een gokje,” aldus advocaat Bart Maes. “Ben benieuwd hoe de MSM zich hieruit gaan redden,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer schrijft: “Vraag het aan CBS of Global Health Hub Nederland. Zij zijn expert op het gebied van negatieve effecten van klimaatverandering op gezondheid. Of vraag het aan de gecensureerde en ontslagen zorgprofessionals en wetenschappers, misschien hebben die nog alternatieve verklaringen.”

Nooit zo vaak

“Volgens mij moet dit ongeveer sinds het voorjaar 2021 zijn begonnen. Recent vier wielrenners, best veel voetballers, ook onder de amateurs. In het buitenland ook veel sporters. Kjeld Nuis ook destijds. Ik pieker me suf,” reageert data-analist Cees van den Bos.

“We kunnen het toch echt wel met elkaar eens zijn dat sportevenementen voor Corona en de prikken nooit zo vaak werden onderbroken, door toeschouwers die out gaan, als na de ‘pandemie’?”

Conclusie

Het wordt tijd dat er een onafhankelijk onderzoek komt, die de hartklachten en oversterfte gaat onderzoeken.

Als de overheid hier niet aan mee wil werken, dan heeft de overheid iets te verbergen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *