Het stroomnet is (niet) vol

Het stroomnet is helemaal niet vol, de Nederlandse staat laat zich misleiden door netbeheerders en energiemaatschappijen.

Het stroomnet is helemaal niet vol, en in de media lees je dat het stroomnet vol is. De Nederlandse regering laat zich een loer draaien door de netbeheerders en energiemaatschappijen omwille van subsidies. .

We beginnen ’s ochtends op 230 volt en in de norm staat dat we 10 procent mogen afwijken. We hoeven dus niet op 230 volt te beginnen, we mogen ook op 220 beginnen, of 210.

Geen enkel probleem

“Hoe ingewikkeld is het om niet 230 volt aan te bieden aan een wijk waarvan je weet dat er zoveel zonnepanelen liggen, maar een iets lagere spanning?”

Huishoudelijke apparaten werken prima met die 10 procent afwijking. “Alles wat we in Nederland in het stopcontact kunnen steken, is gemaakt om die 10 procent afwijking aan te kunnen. Dat is geen enkel probleem.”

Het net is helemaal niet vol

Wat de netbeheerder jullie niet wil laten weten, is hoe simpel de oplossing is. We sturen geen 230 volt, maar een lagere spanning de wijk in. Dan moeten ze alleen de transformatorhuisjes aanpassen en dat willen ze simpelweg niet.

“Ze willen ons laten geloven dat het net vol is en daarvoor willen ze subsidies binnenharken om hele ingewikkelde dingen te doen die dus blijkbaar niet zo ingewikkeld zijn. Het net is helemaal niet vol. Het net is niet vol voor consumenten met woonhuizen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *