Lockdowns waren “gigantische mislukking”

OP BASIS VAN 20.000 WETENSCHAPPELIJKE STUDIES

De covid-lockdowns waren een “globale beleidsmislukking van gigantische proporties”, concludeert een internationaal team van vermaarde researchers onder leiding van de bekende econoom Steve Hanke van de Johns Hopkins universiteit in de VS. De onderzoekers, die zich baseren op een analyse van 20.000 wetenschappelijke studies, hebben hun bevindingen vastgelegd in een boek, “Did lockdowns work? The verdict on Covid restrictions”.

Volgens Hanke is bij beleidsmakers paniek uitgebroken nadat het MRC Centre for Global Infectious Disease Analysis van het Imperial College London onder leiding van Neil Ferguson begin 2020 modelberekeningen publiceerde die voorspelden dat het Sars-Cov-2 virus zou leiden tot miljoenen doden in de VS en Groot-Brittannië, tenzij er stringente lockdowns zouden worden ingevoerd. “Alle landen hadden plannen klaarliggen om een epidemie te bestrijden”, zegt Hanke, “maar die werden overboord gegooid nadat de berekeningen van Ferguson door de media werden verspreid. 

Uiteindelijk hebben de lockdowns slechts enkele duizenden doden voorkomen, maar die baten vallen in het niet bij de enorme economische en gezondheidsschade als gevolg van de lockdowns.”

Imperial College dat mede wordt gefinancierd door Bill Gates, die grote belangen heeft in de farmaceutische industrie, staat al jaren bekend als onwetenschappelijk alarmistisch. “Het Imperial College heeft een lange geschiedenis van fantasiecijfers gegenereerd door epidemiologische modellen”, zegt Hanke in een interview met de Epoch Times. Zo voorspelde het instituut van Ferguson dat in het Verenigd Koninkrijk 150.000 mensen zouden overlijden aan gekkekoeienziekte. Dat werden er uiteindelijk 177. In 2005 voorspelde het team van Ferguson tot 200 miljoen doden als gevolg van de H5N1 vogelgriep. 

In werkelijkheid stierven wereldwijd tussen 2003 en 2023 volgens de WHO 458 mensen aan deze vogelgriep. “Toch verspreidden de BBC en andere media de onheilsvoorspellingen van Ferguson zonder enige kritiek”, stelt Hanke..

In Groot-Brittannië is ook bekend geworden dat de regering van Boris Johnson al in november 2020 is gewaarschuwd dat schoolsluitingen zouden leiden tot zelfmoorden onder kinderen – veel meer dan er kinderen zouden overlijden aan covid-19. Dit is onthuld door een actiegroep van ouders, UsForThem, op basis van overheidsdocumenten. Wetenschappers deelden hun zorgen over de gevolgen van schoolsluitingen met SAGE, het Britse OMT. Daarbij waren zeker 10 hoge ambtenaren en politici aanwezig. Niettemin besloot de regering om in januari 2021 wederom de scholen te sluiten, nadat de scholen van 18 maart 2020 tot september 2020 al dicht waren geweest. Groot-Brittannië had de langste schoolsluitingen in heel Europa. dakl.nl/lockdowns-costly-failure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *