Opruiming in Den Haag

Heks Kaag ook weg!

Ook D66-leider Sigrid Kaag houdt het voor gezien, net als Mark Rutte en Wopke Hoekstra houdt zij ook op met haar politieke carrière. Het schoonvegen in Den Haag is begonnen. Voor veel Nederlanders zal dit als een enorme bevrijding voelen. Opvallend genoeg geeft Kaag als reden niet dat ze haar partij aan het slopen is volgens de peilingen, maar dat ze zo onheus bejegend wordt door al die wappies die niet begrijpen hoe verstandig ze is. Het zal wel. Kaag is weg! En dat is reden voor een feestje.

Heks Kaag (D66)

Krokodillentranen

Bij College Tour liet Kaag eerder dit jaar al weten dat ze serieus overwoog om de politiek te verlaten. “Mijn dochters zeggen: ’Het is mooi geweest, mam’. Dat is ook een belangrijke boodschap. Ik luister altijd naar mijn dochters,” (met wat krokodillentranen)zei ze toen in wat natuurlijk een absoluut zwaktebod is door de beslissing af te schuiven op haar kinderen.

Nou, die lijn zet ze vandaag door in Trouw. Daar maakt ze bekend dat ze er inderdaad mee ophoudt. En dat doet ze vanwege al die rotwappies én om haar gezin te beschermen/tegemoet te komen.

 “Mijn werk trekt een wissel op mijn gezin,” zegt Kaag in het interview waarin ze net doet alsof ze de enige politica is wereldwijd voor wie dat geldt. Want, zegt Kaag, nu hebben mensen al een mening over haar kinderen voor ze hen kennen. Ze wil iets anders voor ze. “Dat ze hun eigen ervaringen kunnen opdoen die losstaan van wat je vader of moeder doet of van wat mensen allemaal van hen vinden.”

“Ik vind het werk nog steeds spannend en uitdagend om te mogen doen,” gaat Hare Majesteit verder. “Het zijn bijzondere en mooie ervaringen geweest sinds mijn terugkeer naar Nederland. Ik ben minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking en van buitenlandse zaken geweest, lijsttrekker, partijleider, zelfs nog drie maanden tussendoor fractievoorzitter, minister van Financiën en vicepremier. Maar nu komen er verkiezingen. En dan is het ook goed het stokje door te geven.”

“Het is geen geheim waar mijn dilemma ligt: dat is bij mijn gezin. Mijn werk heeft een zware wissel getrokken op mijn kinderen en mijn man. Als ik terugkijk … in 2017 kwam ik naar Nederland omdat ik echt dacht: hier kan ik iets betekenen en het goede proberen te doen. Maar het heeft te veel van hen gevraagd.”

Ze zegt zelfs heel helder dat de bedreigingen die ze zou ontvangen voor haar geen reden zijn om te stoppen – maar wel voor haar gezin. En daarom houdt ze ermee op. Met andere woorden, Kaag schuift het werkelijk helemaal op haar gezin – in plaats van dat ze gewoon erkent dat ze in de jaren heen steeds minder populairder is geworden en haar partij eigenhandig aan het slopen is.

Ja. Zo kennen we Kaag weer. Nooit verantwoordelijkheid voor haar eigen daden nemen, het altijd afschuiven op anderen, of een paar wappies die haar niet mogen en te ver gaan in hun haat én natuurlijk op haar gezin dat ze zogenaamd wil beschermen. Dit terwijl de waarheid is dat Kaag een arrogant, hautain, vervelend mens is dat niet thuis hoort in de politiek, maar in de diplomatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *