Regeringsvliegtuig aan de ketting?

KLM-piloot wil dat het regeringsvliegtuig aan de ketting wordt gelegd.

Het kabinet wil drastisch snijden in het aantal vluchten op Schiphol. Het plan dat demissionair minister Harbers voor advies gaat voorleggen aan de Europese Commissie voorziet in een nieuw plafond van 452.500 vliegbewegingen per jaar. Nu worden nog 500.000 vluchten per jaar toegestaan.

KLM-piloot Noud Rutte reageert boos. Hij roept de KLM-directie op om met onmiddellijke ingang te stoppen met het leveren van bemanningen en diensten voor de operatie van het regeringsvliegtuig. “Het kan niet zo zijn dat wij de mensen rondvliegen die op hetzelfde moment bezig zijn om de KLM en de Nederlandse luchtvaart om zeep te helpen,” schrijft hij op social media. Journalist Menno Swart heeft er een screenshot van gemaakt.

22 november 2023 bent u aan zet. U kunt voorkomen dat deze klimaatdrammers in de regering komen.

Laat uw stem gelden, en STEM

"Elke STEM telt"

Vlucht van slechts 19 minuten

De piloot doet ook een oproep aan zijn collega’s: “Kijk in de spiegel, recht je rug, zet je ego opzij en zet je in voor de zaak voor het behoud van KLM en de Nederlandse luchtvaart in plaats van het rondvliegen van deze lieden.”

In juni stapte klimaatminister Rob Jetten in het regeringstoestel voor een vlucht van slechts 19 minuten naar Eelde. “Daar is kennelijk wel genoeg milieuruimte voor.”

Het regeringstoestel moest toen speciaal een omweg maken om koning Willem-Alexander na zijn bezoek aan Drenthe op te pikken. Het vliegtuig had Spanje als eindbestemming, maar vloog vanaf Schiphol eerst in amper 20 minuten naar Eelde.

Onthutsende inkijkje in Jettens hypocriete inborst

Er ontstond commotie, waarna Volt-Kamerlid Boutkan Kamervragen stelde. Premier Rutte en ministers Harbers en Jetten antwoordden dat het ‘de meest geschikte keuze’ was.

“Dus minister voor Klimaat en Energie en D66-lijsttrekker Rob Jetten, die ons dag in dag uit bestookt met zijn klimaatpraatjes, pakt voor een tripje naar Groningen het vliegtuig? Dank KLM-gezagvoerder Noud Rutte voor dit onthutsende inkijkje in Jettens hypocriete inborst,” reageert oud-politicus Geert Dales.

Sportverslaggever Jack van Gelder voegt hieraan toe: “Ach die Jetten. Hij bewijst iedere keer weer dat men hem niet serieus mag nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *