Tweede kamer verkiezingen

Tweede kamer verkiezingen 2023

Rutte IV is gevallen, hierdoor zijn nieuwe verkiezingen noodzakelijk, het demissionaire kabinet heeft besloten om nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer te houden op woensdag 22 november 2023 dat melden minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer reageren verheugd op het nieuws dat het kabinet is gevallen.

Caroline van der Plas ruikt haar kansen voor de BoerBurgerBeweging na de val van kabinet-Rutte IV. De BBB is er klaar voor, zegt Van der Plas. “Dat hebben we de afgelopen tijd wel bewezen.” Of ze zelf premier wil worden? “Niet per se, maar als het erop aankomt, wijs ik het ook niet af.”

Goed nieuws

Ook de grootste oppositiepartij Geert Wilders (PVV) was in zijn nopjes, en twitterde “Adieu Kaag en de rest”.

Partijleider Attje Kuiken van de PvdA constateert dat Rutte “uitgeregeerd” is. Volgens haar heeft Nederland behoefte aan een kabinet dat daadkracht toont en keuzes maakt. Ook Farid Azarkan van Denk spreekt van “goed nieuws”.

Maar wat nu!

Wie moet er straks de nieuwe premier van Nederland worden. Bepalend voor de toekomst van Nederland. Daarom peilen we de mening van Nederland. Wie ziet u graag als de eerstvolgende premier? Wordt het als het aan u ligt toch weer Rutte? Of verkiest u liever Kaag, of wilt u dat Wilders, Omtzigt of toch Van der Plas premier wordt?.

Klik hier, en STEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *