VVD Eerste Kamer stemt in met Dwangwet

VVD verraadt opnieuw de eigen kiezer

De VVD in de Eerste Kamer steunt toch de spreidingswet en daarmee is er een meerderheid voor de wet die gemeenten kan dwingen om asielzoekers op te nemen. Het wordt daarom ook wel de dwangwet genoemd.

Demissionair staatssecretaris Van der Burg loodste de wet in oktober door de Tweede Kamer, maar de VVD was tegen. De VVD-fractie in de senaat steunt de omstreden wet, die op 1 februari kan ingaan. PVV en JA21 reageerden laaiend op de ‘draai‘ van VVD.

Hiermee verraadt de VVD opnieuw de eigen kiezer. Luttele weken na de verkiezingen liggen de rechtse beloften weer bij het grofvuil. De dwangwet die ze zogenaamd gingen blokkeren voeren ze nu zelf in. Puur verraad. Laat het voor eens en altijd doordringen: nooit meer VVD.

Complete minachting

Recent probeerde VVD-partijleider en demissionair minister van Justitie Yesilgöz de wet nog van tafel te krijgen.

Er wordt geschokt gereageerd. “De VVD zoals we die kennen: zonder ruggengraat en met complete minachting voor wat Nederland vindt. Hun ja-stem voor de spreidingswet is puur verraad aan de lokale democratie. Tijd om op te staan tegen deze politieke arrogantie,” vindt oud-Kamerlid Wybren van Haga, die een petitie tegen de wet heeft gelanceerd.

“Zo kennen we de VVD weer. Partijkartel blijft partijkartel,” reageert FVD-beleidsmedewerker Lidewij de Vos.

Zwarte dag voor Nederland

Forum voor Democratie spreekt van ‘een zwarte dag voor Nederland’. “Binnenkort ook in uw woonwijk: diefstal, vandalisme, geweld en verkrachtingen. Door steun van VVD krijgt straks élke gemeente in Nederland een asielzoekerscentrum opgedrongen,” aldus de partij.

En ik denk dat de Nederlandse bevolking dit niet zal pikken, en het recht in eigen hand neemt! Dank aan deze Dwangwet en VVD.

“Ongelofelijk: een meerderheid voor de antidemocratische spreidingswet – dankzij de VVD, een antidemocratische partij. Ons land moet helemaal kapot. Onze democratie moet helemaal kapot. Pas dan zal het genoeg zijn,” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *