Zuid-Korea compenseert coronaslachtoffers.

Zuid-Korea begint miljoenen uit te keren aan slachtoffers van mRNA-prikken

De regering in Zuid-Korea heeft ermee ingestemd om te beginnen met het uitbetalen van miljoenen dollars aan compensatie aan slachtoffers van het Covid-19-vaccin, zonder enige vragen te stellen.

Vanaf september kunnen families tot 30 miljoen won aan compensatiegeld krijgen als een familielid binnen 90 dagen na ontvangst van de mRNA-prik overlijdt, zelfs als een autopsie de oorzaak niet kan bepalen. Sinds juli 2022 is er 10 miljoen won uitgedeeld als het schot binnen 42 dagen de dood veroorzaakte.

St.-Vincent Times meldt: Afzonderlijk kunnen families van degenen die binnen drie dagen na immunisatie stierven, maar niet in aanmerking kwamen voor overheidssteun nu ten minste 10 miljoen won ontvangen, tot 30 miljoen won, afhankelijk van bijwerkingen.

Disease Control and Prevention Agency

Het Korea Disease Control and Prevention Agency zei dat deze maatregelen met terugwerkende kracht van toepassing zijn.

“Korea had een hogere inentingsgraad dan de rest van de wereld omdat mensen de staat vertrouwden en zich lieten vaccineren”, verklaarde Park Dae-chul, vertegenwoordiger van de People Power Party, tijdens een bijeenkomst van de Nationale Vergadering tussen de partij en de regering.

“In dit opzicht moet de staat de blinde vlek aanpakken bij het helpen van degenen die schade hebben geleden door het vaccinatiebeleid.”

Deze stap komt naarmate de roep opkomt om het recht op condoleancegeld uit te breiden, waarbij de overheid geen aansprakelijkheid erkent, of compensatie nadat de overheid aansprakelijkheid heeft erkend.

Bron: KoreaHerald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *