Zuid-Korea begint miljoenen uit te keren aan slachtoffers van mRNA-prikken

De regering in Zuid-Korea heeft ermee ingestemd om te beginnen met het uitbetalen van miljoenen dollars aan compensatie aan slachtoffers van het Covid-19-vaccin, zonder enige vragen te stellen.

Vanaf september kunnen families tot 30 miljoen won aan compensatiegeld krijgen als een familielid binnen 90 dagen na ontvangst van de mRNA-prik overlijdt, zelfs als een autopsie de oorzaak niet kan bepalen. Sinds juli 2022 is er 10 miljoen won uitgedeeld als het schot binnen 42 dagen de dood veroorzaakte.

Disease Control and Prevention

St.-Vincent Times meldt: Afzonderlijk kunnen families van degenen die binnen drie dagen na immunisatie stierven, maar niet in aanmerking kwamen voor overheidssteun nu ten minste 10 miljoen won ontvangen, tot 30 miljoen won, afhankelijk van bijwerkingen.

Het Korea Disease Control and Prevention Agency zei dat deze maatregelen met terugwerkende kracht van toepassing zijn.

Hoge inentingsgraad

“Korea had een hogere inentingsgraad dan de rest van de wereld omdat mensen de staat vertrouwden en zich lieten vaccineren”, verklaarde Park Dae-chul, vertegenwoordiger van de People Power Party, tijdens een bijeenkomst van de Nationale Vergadering tussen de partij en de regering.

“In dit opzicht moet de staat de blinde vlek aanpakken bij het helpen van degenen die schade hebben geleden door het vaccinatiebeleid.”

Deze stap komt naarmate de roep opkomt om het recht op condoleancegeld uit te breiden, waarbij de overheid geen aansprakelijkheid erkent, of compensatie nadat de overheid aansprakelijkheid heeft erkend.

De KDCA werd bekritiseerd in een hoorzitting van de Nationale Vergadering op 25 augustus voor het in beroep gaan tegen een rechtelijke uitspraak die de aansprakelijkheid van de staat voor vaccinatiegerelateerde verwondingen erkende.

In juli beval de administratieve rechtbank van Seoul de KDCA om de familie van een 34-jarige man te compenseren die zes dagen na het vaccin in oktober 2021 overleed.

In het vonnis van de rechtbank werd vastgesteld dat COVID-19-vaccinaties toestemming voor noodgebruik hadden in plaats van volledige goedkeuring, daarom kan een epidemiologisch verband tussen de immunisatie en zijn dood niet worden uitgesloten.

KDCA-chef Jee Young-Mee zei dat ze in beroep zoudengaan, omdat het vonnis van de rechtbank de aanbevelingen van een panel van deskundigen negeerde. De opmerking werd veroordeeld door parlementsleden die beweerden dat het vertrouwen van het publiek in de regering zou kunnen schaden.

11 bijwerkingen erkend

Korea heeft 11 bijwerkingen van het Covid-19-vaccin erkend, waaronder anafylaxie, myocarditis en pericarditis, en personen die stierven of ernstige verwondingen ondervonden, kwamen in aanmerking voor 480 miljard won aan compensatie en begrafeniskosten. Minder ernstig letsel zou 55% van de vergoeding kunnen krijgen.

Korea noemt 15 verschillende symptomen na de prik, waaronder onregelmatige baarmoederbloeding, transversale myelitis en Bell’s Palsy. Er was geen compensatie beschikbaar voor mensen die leden aan een van de 15. In plaats daarvan ontvingen ze tot 100 miljoen won aan overlijdenscondoleances.

Troostgeld

In juli 2022 begon Korea troostgeld te geven aan iedereen die om onbekende redenen na het vaccin stierf, na de verkiezingscampagnebelofte van president Yoon Suk Yeol.

De regering heeft ongeveer 30% van de 96.000 beschuldigingen van bijwerkingen van vaccinaties vanaf augustus geaccepteerd. Nabestaanden van 83 mensen die stierven na door de overheid verplichte vaccinatie waren onder hen. Achttien van de 83 kwamen in aanmerking voor een overlijdensuitkering, terwijl 65 condoleances kregen.

Het verplichte vaccinatieprogramma begon in februari 2021 en inenten 45 miljoen Koreanen. Korea verhoogde de compensatie voor bijwerkingen van vaccinatie en financiële steun tot 62,5 miljard won in 2023.

Bron: KoreaHerald

CIA-agent bekent op sterfbed: 'Miljarden zullen sterven in 2024'

Kijk onderstaande video;